Stoły do restauracji

Stoły do restauracji

Opublikowany 10 sierpnia, dodał solidbase

Wybór stołów do restauracji

Stoły w restauracji to element wyposażenia, bez którego nie da się wyobrazić sobie wnętrza. Dlatego przy ich wyborze do swojego lokalu warto zrobić wszystko, by były komfortowe, wygodne, ale i przyciągające uwagę. To w końcu przy nich goście będą spędzali długie godziny rozmawiając, spożywając posiłki i odpoczywając.

Dlaczego stoły w restauracji są takie ważne?

Można by powiedzieć – element wystroju jak każdy inny. Tyle, że to nie będzie prawdą. Stoły do restauracji powinny zapraszać gości do odpoczynku i spożycia posiłku, do zapomnienia o otaczającym ich świecie. Śmiało można powiedzieć, że wybór odpowiednich krzeseł i stołów jest równie ważny, jak wybór odpowiedniego menu. Stoły restauracyjne coraz częściej są małymi dziełami sztuki, meblami, które przyciągają wzrok już od pierwszego spojrzenia. To one decydują o prestiżu restauracji i mają ogromny wpływ na jej ocenę przez gości. Są ważnym elementem wystroju i powinny stanowić spójną całość z resztą lokalu.

Nie tylko wygląd się liczy

Sam wygląd stołów w restauracji to nie wszystko. Jeśli będą one po prostu niewygodne, nawet najpiękniejszy design ich nie uratuje i nie zachęci gości do pozostania przy nich. Blat stołu powinien być na wygodnym poziomie, dopasowanym do wysokości stojących przy nim krzeseł. Dodatkowo, powinien być wykonany z materiału odpornego na czyszczenie. Trzeba pamiętać o tym, że stoły w restauracji się brudzą i tylko ich bardzo wysoka jakość sprawi, że nawet po dłuższym czasie wciąż będą wyglądały jak nowe.

Podziel się:

Bądź na bieżąco z naszymi nowościami mebli dla HORECA - Zapisz się na newsletter!