W jakie meble wyposażyć restauracje?

Z pewnością wielu restauratorów zastanawia się, czym powinny charakteryzować się meble restauracyjne, a także jakie kryteria powinny spełniać. Musimy pamiętać, aby umeblowanie było dobrane do wielkości wnętrza. Oprócz tego powinniśmy postawić na jakość, wygląd, funkcjonalność, a przede wszystkim wygodę. Jak wygląda wyposażenie restauracji meble?

Meble dopasowane do menu

Wystrój wnętrza powinien być spójny z menu, czyli kartą dań. Nie stosując się do tej rady, możemy wprowadzać klientów w błąd. Dlatego kluczową sprawą jest, aby wnętrze pokrywało się z rodzajem serwowanej kuchni.

Meble dostosowane do pomieszczenia

Nie zapominajmy również, że meble powinny być dostosowane do wielkości lokalu. Zbyt duże stoły lub duża ich ilość może powodować problemy w poruszaniu się naszych klientów. Dlatego doskonałym rozwiązaniem w przypadku wielkich restauracji będą stoły okrągłe oraz ponadczasowe. Natomiast w mniejszych lokalach niezastąpione mogą okazać się stoliki kwadratowe albo prostokątne. Jeżeli chcemy wybrać meble względem metrażu wnętrza, wtedy warto skorzystać ze wzorów, dzięki którym można obliczyć powierzchnię, jaką potrzebujemy, aby ustawić stolik o danej wielkości czy kształcie.

Umeblowanie uwidacznia atuty lokalu

Jeżeli w lokalu są wysokie sufity, cegła na ścianie, a także widoczne instalacje, doskonałym rozwiązaniem okażą się restauracyjne meble industrialne, które będą łączyć drewno, metal, pofabryczne lampy oraz tapicerowane sofy.
Hurtownia SolidBase ma w swojej meble, które świetnie sprawdzą się w naszym lokalu. Warte uwagi są w głównej mierze podstawy stołowe industrialne.

Wyświetlanie 1–12 z 24 wyników

Bądź na bieżąco z naszymi nowościami mebli dla HORECA - Zapisz się na newsletter!