PL | EN | DE | SE | RU

SolidBase radzi: stoły drewniane – idealny wybór do restauracji

Podczas wyboru mebli do gastronomii należy kierować się przede wszystkim jakością. Pamiętajmy, że stoły i krzesła są intensywnie użytkowane przez klientów. Właśnie dlatego tak ważne jest to, aby były to elementy wytrzymałe i odporne na uszkodzenia.

Oczywiście bezpośrednio wpływają one na aranżację – ich design również ma ogromne znaczenie. Stoły drewniane do restauracji cieszą się wielką popularnością. Mają one wiele zalet, co ułatwia podjęcie ostatecznej decyzji o zakupie.

Ponadprzeciętna wytrzymałość

Stoły drewniane to w restauracji inwestycja na lata. Jest to najlepsza propozycja dla osób, które poszukują mebli solidnych i stabilnych. To prawdziwy strzał w dziesiątkę nawet w przypadku lokali o dużym natężeniu ruchu. Przez cały okres użytkowania stoły zachowają swoją pierwotną formę, nie trzeba obawiać się uszkodzeń powierzchni blatu. Żywotna konstrukcja zapewnia także wysoki komfort eksploatacji. Nawet modele, które prezentują się bardzo lekko, cechują się wyjątkową trwałością. Do ich produkcji wykorzystuje się wyłącznie certyfikowane materiały, które spełniają rygorystyczne normy. Są one w stu procentach przystosowane do obiektów restauracyjnych.

Ponadczasowe wzornictwo

Stoły drewniane to klasa sama w sobie. Z pewnością usatysfakcjonuje to osoby, które stawiają na elegancję oraz uniwersalność – drewno pasuje niemal do każdego wystroju. Takie meble są odpowiednie zarówno do wnętrz pałacowych i wytwornych, jak i modernistycznych. Wynika to z faktu, że wzornictwo jest zróżnicowane, a zarazem ciekawe. Miłośnicy minimalizmu powinni zwrócić szczególną uwagę na modele o prostym kształcie. Świetną propozycją wydają się być modele z fantazyjnie rzeźbionymi nogami, które dodają nieprzeciętnego uroku – jest to dodatkowy element dekoracyjny, szczególnie gdy posiadamy krótkie obrusy lub wcale nie będziemy stosować tego typu nakrycia.

Wysoka funkcjonalność

Stoły z drewna sprawdzą się zarówno w dużych, jak i w niewielkich lokalach gastronomicznych. Bez problemu znajdziemy modele rozkładane, które można elastycznie dopasować do bieżących potrzeb. Możemy rozłożyć je na przykład podczas imprez masowych czy też w przypadku wzmożonego ruchu. Niewątpliwą zaletą stołów drewnianych jest również korzystna cena – warto pamiętać, że nie jest to zakup na jeden sezon.

Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj nasz poprzedni artykuł: Czym powinny wyróżniać się meble kawiarniane?

Stoły drewniane do restauracji